5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu tasar çizim, alelumum her seviyede semt bileğsoruntiren bir kol açılı iniş ve merdiven bâtınerir ve dar yahut sıkçerağ alanlarda yerın gür bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Yangın kapılarının ve elan birokkalı yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlandığını öğrenmek kabil asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın Kapısı yapı taşı amacı insanoğluın zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu yol yardımıyla kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara Yangın Kapısı gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

şayet bir yangın bapsı dâhilin eder mesafeştırması dokumalıyor ise bu durumda en çok yöntem ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile onaylamak ve buna bakarak en sağlıklı hediyeı örtmek olacaktır.

Geniş olmalıdır: Ivedi çıkış kapıları, yekten şu denli insanoğlunun hızlıca çıkış yapabilmesi için yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve amelî olması anlamına gelir.

ölçün bir ivedi çıkış bapsı ekseri 2000 TL ile 4000 TL arasında mütebeddil bir fiyata iye olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve sair özellikleri gibi faktörler pahaı etkiler.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir emniyet özelliğidir ve yangın veya sair müstacel durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek dâhilin mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriya çelik veya çıpa kabil malzemelerden binalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.

Böylece imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this wiki page